U subotu putnike katamarana Dubravka koji plovi na novoj brzobrodskoj liniji Rijeka - Rab - Veli Lošinj - Novalja - Silba - Zadar na riječkom terminalu ispratilo nasmiješeno lice Jadrolinijinog Barbe. Simpatična maskota dobroćudnog i pouzdanog kapetana broda od ranih jutarnjih sati dočekivala je i razveseljavala putnike najvećeg hrvatskog brodara koji su čekali na ukrcaj iz Rijeke prema nekim od turističkih destinacija.

Barba je, kao i uvijek do sada, putnicima pripremio male poklone iznenađenja i spremno se fotografirao s najmlađima, ali i onima nešto malo starijima koji su bili spremni ovjekovječiti zabavne trenutke druženja.

Osim s putnicima katamarana Dubravke, Barba je spremno pozirao i s brodskom posadom te putnicima dvaju novih Jadrolinijinih katamarana - Danice i Kate, koji su odnedavno novi članovi Jadrolinijine flote, kupljenih od Tankerske plovidbe. Oba katamarana izgrađena su 2019. godine, kapaciteta 317 putnika. Nastavljena je tradicija davanja ženskih imena katamaranima Jadrolinije te stoga novi katamarani nose imena Kata i Danica.

Katamaran Kata ime je dobio po Kati Šoljić, simbolu patnje i hrabrosti hrvatske majke u Domovinskom ratu. Pokojna Kata Šoljić u ratu je izgubila četvoricu sinova zbog čega je dobila nadimak - Majka hrabrost. Ime Danica je staro slavensko ime izvedeno po nazivu za jutarnju zvijezdu Danicu (Zornjača, Venera) što u prenesenom značenju znači "jasna, svijetla, besprijekorna". Također, Danica (Danicza Horvatzka, Slavonzka y Dalmatinzka) je i prvi hrvatski književni i kulturni časopis.