Općina Škabrnja raspisala je Javni natječaj mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera pri rješavanju stambenog pitanja na području Općine Škabrnja. Riječ je o prostoru ukupne površine 46.205 m2 na predjelu Vlačine na kojemu je, prema prostornom planu Općine Škabrnja, planirana izgradnja obiteljskih kuća.

Građevinsko zemljište ukupne vrijednosti 929.059,66 eura Općini Škabrnja darovalo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske za Program demografskih mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, a Općina se obvezala osigurati svu potrebnu infrastrukturu, prometnice, struju i vodu do samih parcela.

Prema Natječaju, građevinsko zemljište prodaje se mladim obiteljima po ponuđenoj, tržišnoj cijeni, koja iznosi 25,94 eura, a postignuta kupoprodajna cijena će se umanjiti za 50% ako prijavitelj u trenutku raspisivanja javnog natječaja ima prebivalište na području Općine Škabrnja. 

Prijavitelji mogu imati i prebivalište izvan područja Općine Škabrnja pod uvjetom da stambeno pitanje rješavaju na području Općine Škabrnja, ali u tom slučaju će kupoprodajna cijena u odnosu na ponuđenu biti umanjena za 10%.

Natječaj je javno dostupan na internetskoj stranici Općine Škabrnja pod rubrikom natječaji, a traje 30 dana odnosno od 14. srpnja 2023. do 14. kolovoza 2023. godine.