Prvi red do mora, ta pozicija nema svoju cijenu ali košta. Međutim, u Zadru je noćenje i parkiranje kampera na takvoj poziciji besplatno i ne kažnjava se.

Svjedoče o tome Zadrani koji su nam poslali fotografiju kampera švicarskih nacionalnih oznaka koji je desetak dana bio parkiran, odnosno ljetovao je uz Trpimirovu obalu - nešto prije Marexa.

A nigdje prometnih redara a kamoli policije. Nakon tog kampera, to mjesto uz more, zauzelo slično vozilo iz Rumunjske koje je bilo pet dana na Trpimirovoj obali.

Jedna od omiljenih pozicija za kampere je na Kolovarama. Tamo također zauzimaju mjesto obližnjim stanarima. Neki od njih su bili uporniji pa su intervenirali kod Odjela za komunalne djelatnosti a na teren su izašli komunalni redari.

Prometni redari su preraspoređeni da kontroliraju IT pametni promet i eventualno naplaćuju kazne podizanja auta pauk vozilom.

Stoga su se komunalni redari uhvatili kampera. Uglavnom upozorenjem uz znakove zabrane koji su prije mjesec i nešto postavljeni na nekoliko lokacija. 

- Možemo u ovu akciju uključiti i turističku inspekciju jer su njihove kazne jača od naših, izjavio je koordinator i organizator komunalnog redarstva, Zdenko Ivanac u prilogu HTV-a.

U istom tom prilogu, pročelnik Robertino Dujela je kazao da ako ne uspiju s akcijom redara i znakovima zabrana, razmišljaju kako bi dogodine "zabranili kamperima prometovanje određenim dijelovima grada."