Zadrani jedva da i znaju tko im je zamjenik gradonačelnika, ali kada u Zadar dođe predsjednik stranke Andrej Plenković, uz njega je uvijek Ante Babić.

On je politički tajnik ŽO HDZ-a dok je dodjela ključeva vlasnicima POS-ovih stanova ipak bila politički skup HDZ-a na Crvenim kućama.

Što s dodjelom ključeva POS-ovih stanova imaju Nevenka Marinović, Božidar Longin, Željko Šoša a što Božidar Kalmeta, osim da poruče novim stanarima koji su strpljivo čekali na listi pa u podstanarstvu da dođu do tih ključeva, da je to zasluga HDZ-a.

Zadrani su HDZ-ovih čelnika na svečanoj dodjeli dobili najavu novih stanova POS-a. Oni će, kako je rekao ministar Branko Bačić, biti građeni za zakup. Mlade obitelji teško da su kreditno sposobne, priznao je HDZ-ov ministar graditeljstva.

Gradonačelnik Branko Dukić tome u prilog je dodao kako je „gradsko povjerenstvo" otkrilo da kvadrat stana u Zadru  košta tri tisuće eura. To se uklapa u onu dugogodišnju tezu gradske vlasti kako je Zadar poželjan za živjeti. Ali Država će skrbiti za građane i mlade obitelji koje sebi to ne mogu priuštiti, poruka je s političkog skupa na Crvenim kućama.

Međutim, na kraju dalmatinske turneje koja je u podne počela u Splitu, premijeru Plenkoviću bilo je naporno i dugo bi trajalo da je svima on uručio ključ. Pa su domaćini uz APN odabrali scenarij za demografski kriterij - izabrali obitelji s više djece kojima su dodijelili ključ.

Za ostale je bilo prevruće tog srpanjskog poslijepodneva.

Kao što je bilo vruće 11. srpnja 2019. godine kada su novinari pozvani u tri sata popodne da bi bili svjedoci političke kampanje HNS-ovog ministra graditeljstva Predraga Štromara. On je bio toliko neupućen da je najavio kako će na Smiljevcu krajem 2020. početi gradnja zgrade od 106 stanova. Odnosilo se to na Crvene kuće, a Smiljevac na kojem Grad Zadar ima svoje zemljište od tada više nitko ne spominje.