U 21. stoljeću dio Poličnika već mjesec dana ostaje bez vode, a u Vodovodu ne mogu naći uzrok tome, požalio se Neven Marinović koji iz očaja više ne zna kome se obratiti.

Načelnik općine Poličnik,  Davor Lončar proaktivno je uključen u problem  koji je  baš danas riješen.

- Iz Vodovoda su otkrili da je problem u regulatorima tlaka na tom spoju prema autocesti. Oni su jutros bili na terenu, to su očistili istavili nove regulatore i sada se nadamo da će sve biti u redu s vodoopskrbom, doznajemo od Lončara koji šalje poruku onim neodgovornim, osobito onim ilegalnim potrošačima. Oni su problem, osobito ljeti kada nama nitko ne može pomoći., pa ni Vodovod.

A kako je bez vode, ispričao nam je u jutarnjem telefonskom pozivu Neven Marinović.

- U večernjim i jutarnjim satima samo nestane vode na potezu cjevovoda od 600 metara. Tamo se nalaze kuće Ukalović koja imaju vodu, dok stotinu obitelji iz zaseoka Marinovići, Zubčići, Barjašići ostaju bez vode. Mi u Poličniku spojeni smo na dva voda, kazao nam je Marinović koji je potpredsjednik NK Poličnik. Srećom da tamo ima vode tako da se travnjak po ovoj vrućini održava zelenim.

- Lani smo za tri mjeseca zalijevanje travnjaka igrališta potrošili 50 tisuća kuna vode. A ovog ljeta moj sin ne može se tuširati kada dođe s treninga. Uz to su nam dvije mašine za robu izgorjele jer su ostale bez vode, navodi Marinović koji ne može shvatiti da im je uskraćeno ustavno pravo na vodu, a da služba koja je za to nadležna, kaže kako ne mogu otkriti zbog čega bez nje ostaju. Je li je netko krade, zatvara ili nešto treće. Kvar sigurno nije u pitanju, dodaje Neven Marinović.

Međutim, ispostavilo se da je otišao regulator, zbog kojeg kada je najveći pritisak na potrošnju vode, neki ostaju bez nje.