Iz PU zadarske nastavljaju s pojačanim postupanjima za suzbijanja zlouporabe droga, te tzv. „ulične redukcije".

Tako su od početka su sankcionirali 17 hrvatskih državljanina te jednog državljanina Bosne i Hercegovine, koji su zatečeni u posjedu različitih vrsta droga.

- Za istaknuti je kako su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, pojačanim postupanjem na otocima, samo u subotu, 08. srpnja na otoku u zadarskom arhipelagu zatekli pet hrvatskih državljanina kod kojih je pronađeno ukupno oko 5,44 grama hašiša, oko 0,53 grama kokaina, oko 0,35 grama marihuane te 3 tablete droge MDMA tzv. ecstasy, oglasili su se iz Postaje.

Droga je, naravno, oduzeta te su im zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga uručeni prekršajni nalozi.

Nadalje, policijski službenici iz PU zadarsle su na zadarskom području zatekli 6 osoba kod kojih je pronađeno oko 4,2 grama metamfetamin tzv. speed-a, oko 0,13 grama kokaina te oko 33,7 grama marihuane.

Na području Policijske postaje Pag, oduzeli oko 0,94 grama kokaina te oko 49,13 grama marihuane.

U istom periodu, iz postaje u Biogradu su zatekli 2 osobe kod kojih je pronađena i oduzeta droga marihuana, ukupne količine oko 1,71 gram, dok su iz postaje Benkovac-Obrovac u jednom slučaju oduzeli oko 4 grama marihuane.

Svi počinitelji su prekršajno prijavljeni, a iz Policije najavljuju kako će i dalje pojačano postupati ne bi li se izborili protiv droge na ulici.