U spomen na 30 žrtava Domovinskog rata župe sv. Mihovil i 32. obljetnicu progonstva hrvatskih žitelja, u ponedjeljak, 17. srpnja organizira se molitvena hodnja „Koracima nade u istinu", Bulić - Vukšić - Lišane Ostrovičke. 

Program započinje u 18 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću, nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta. Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića - Vukšića, uz crkvu sv. Kate do župnog groblja sv. Mihovila, gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

Njegujući kulturu sjećanja, 15. godinu za redom obilježava se datum stradanja prvih hrvatskih žrtava stradalih od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj - prvi hrvatski redarstvenik, poginuli 17.07.1991. g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića u Lišanim Ostrovačkim). Prisjećamo se i 32. obljetnice progonstva žitelja župe Sv. Mihovil s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno 16 civila, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, crkve minirane i srušene do temelja

Sveta misa za poginule hrvatske branitelje i ubijene civile će se održati u crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim od 21 sati. Polazak autobusa iz Lišana od crkve prema Buliću:17:15 h. Iz Vukšića prema Buliću u 17.30 sati.

U hodnji će sudjelovati brojne braniteljske Udruge proizišle iz Domovinskog rata.

Organizatori molitvene hodnje: UDBDR Lišane, UDBDR Vukšić i Općina Lišane.