Nakon suvenirnice, u drugoj od tri iznajmljene kućice u subotu je otvoren novi ugostiteljski objekt uz jazz koncert kojeg je Grad Zadar organizirao za godišnjicu uvrštavanja bedema na listu UNESCO-a.

Na bastionu sv. Roka uz suvenirnicu Aqua otvoren je Feral street food, a uoči otvaranja trećeg kioska s ugostiteljskom ponudom, otvorena je terasa. Na žalost, opet je sve podređeno turistima i rijetko što se zove autohtonim domaćim imenima u zadarskom ugostiteljstvu.

Osobito na lokalitetu koji nosi udomaćeni naziv Muraj. Taj dio zadarskih zidina, koji je povijesno bio poštanska cesta, arhitektonskim projektom Bogdana Marova pretvoren je u najljepšu i najzeleniju zadarsku šetnicu.

Nekima smeta što je to oaza za rijetke šetače a drugi bi tu stavili košarkaško igralište. A tek se postavlja pitanje kako će suživjeti novi sadržaji na Muraju koji je svakako postao mjesto za uživanje.

Sinoć je otvorena i treća kućica. Na natječaju Grada Zadra, zakup su dobili Zadrani. Najveću ponudu od 840,50 eura za kiosk čija je namjena trgovina na malo dao je zadarski obrt Aqua Zadar. iako je Mare trade d.o.o., u čijem je vlasništvu restorana Četiri kantuna a najvećom ponudom od 1.506 eura i 250 eura za pomoćni skladišni prostor trebala dobiti zakup oni su odustali. Tu je kućicu dobio drugi ponuditelj iz Zadra. S ponudom od 1.158 eura mjesečno, treću kućicu zakupio je Last floor, kojeg su osnovali mladi Zadrani.