Dosadašnja misterija o kinu Sky Cinema Zadar, koja se širila po društvenim medijima, lagano, izazvala je znatiželju Zadrana. Izvrsna marketinška strategija o neotkrivanju detalja do samog otvaranja, skupila je nestrpljive pratitelje u kratkom roku.

Sad je napokon otkrivena čuvena lokacija - odmah na ulazu u Kožino, iza restorana Franko, prva ulica desno, nekih pedesetak metara od glavne ceste u šumi. 057 je uspio doći do začetnika ideje, Frane Miletića te popričati malo o ovom zanimljivom projektu.

- Moja djevojka i ja smo se odlučili na ovaj podvig, još kad smo prije dvije godine bili na Santoriniju u Grčkoj. Tamo su nam preporučili kino na otvorenom, koje je bilo u šumi. Bili smo oduševljeni lokacijom, šankom i ponudom hrane, atmosfera je bila odlična, bilo je dosta ljudi. Trebalo nam je malo vremena da skupimo hrabrosti za ovo, ali Zadru treba noviteta, koji će obogatiti ponudu. Zadru svega fali, osim pekara, kafića i pizza cutova, uputio nas je Frane u priču.

Kaže kako im je cilj pružiti dodatnu uslugu domaćima, ne samo strancima. Očekuju da će privući sve zaljubljenike u film te one željne mirnije, a niti malo škrtije, zabave pod zvijezdama uz piće i kvalitetno društvo. Smatraju svoj pothvat dodatnom promidžbom grada.

Sky Cinema surađuje s filmskim distributerima Editusom i Blitzom. - To su najnoviji filmovi, svi oni koji izlaze u Cinestaru. Mi imamo pravo prikazivati ih te premijerne filmove i sigurno će se naći ponešto za svakoga, otkrio je Frane o selekciji filma koju možemo očekivati.

Prvi tjedan će prikazivati jedan film dnevno, dok se malo ne uhodaju. Zatim planiraju dva termina dnevno. 

- Raniji film ili crtić za djecu oko 20 sati, jer stvarno ne želimo njih zanemariti. Kasniji termin ćemo ostaviti starijima, negdje oko 22 sata.

Za početak, hrana koja će se nuditi je ona standardna filmska: obožavani nachosi i nezaobilazne kokice. U ponudi će biti sokova i pivo, ali i kokteli.

- Krenut ćemo ovako, a onda tko zna, imamo još ideja, ali strpljivo. Čekaju vas udobne filmske sjedalice pod noćnim nebom na svježem zraku. U planu je možda na zimu otvoriti i drive-in za aute, kao što ima u Zagrebu, budući da je hladnije, ali o tom potom, podijelio je s nama planove za ubuduće.

Detaljnije o prvoj projekciji filma, Zadrani će saznati uskoro, a sve informacije mogu pratiti na njihovim društvenim mrežama. Isto tako, svi imaju priliku osvojiti ulaznice za prvu projekciju u sklopu darivanja na Instagramu, gdje se traži da se podijeli ime filma koji priželjuju vidjeti prvi dan te na taj način dati svoj doprinos otvorenju.