Pripadnici zadarskog HGSS-a jučer su imali uzbudljiv dan - dvije potrage za domaćim ljudima od kojih je jedna nažalost završila tragično.

Jučer ujutro na dežurni telefon HGSS Zadar stigla je dojava od Policije o nestaloj osobi na području Visočana. Članovi stanice Zadar krenuli su u potragu s dronom i quadom, a u isto vrijeme Policija javlja da je nestala osoba na području Ploča. Na teren su izašli spašavatelji i Policija, pronašli su nestalu osobu, ali nažalost mrtvu.

Spašavatelji se priključuju kolegama i policiji u Visočanima te ubrzo pronalaze osobu koju predaju hitnoj pomoći.

Na obje potrage izašlo je 16 članova HGSS stanice Zadar, jedan član stanice Šibenik, jedan potražni pas i dva drona.

Članovi HGSS stanice Zadar izražavaju sućut obitelji preminuloga.

Policija je potvrdila informacije zadarske stanice HGSS-a, budući da su oni upravljali akcijom potrage. U slučaju prve osobe na Pločama, prijava je bila tog poslijepodneva. Nađena je mrtva muška osoba, u pitanju je 80-godišnjak, bez vidljivih tragova nasilja.

U drugom slučaju, za osobu koja je udaljila u nepoznatom smjeru, policija je dobila dojavu u poslijepodnevnim satima 3. srpnja.
Osim policije i pripadnika HGSS-a u potrazi su sudjelovali i mještani Visočana kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica u PU zadarskoj. Muškaraca rođen 1947 godina je pronađena, pružena joj je hitna pomoć te je zbog svog psiho-fizičkog stanja prebačena u bolnicu gdje je hospitalizirana.