Bez obzira što je tema današnje izvanredne sjednice Gradskog vijeća, naizgled, bila sportska, ona je bila isključivo politička.

Politička moć HDZ-a godinama je bila prisutna u KK Zadar. Dogodila se tek epizoda s vijećnicima Eniom Meštrovićem i Antom Rubešom koji su tek uspjeli provesti reviziju. A ona je pokazala ono u što javnost odavno sumnja i što je pokazao sudski spor nastao zbog optužnice za nezakonito poslovanja u Klubu.

Danas je zapravo osigurano financiranje kluba iduće tri godine iz proračunskog novca kako ne bi došlo kao lani poremećaja u ravnoteži ruku koje će izglasati rebalans za KK Zadar.  U Klubu još nije proveden natječaj za odgovornu osobu na direktorskom mjestu.

Iako su bili predsjednici Nadzornog odbora KK Zadar u dva mandata, pročelnici Darko Kasap i Ivan Mijolović, iz tih turbulentnih vremena izašli su neokrznuti i bez odgovornosti za dugove. Pročelnici  su ipak na tom mjestu bili po političkom zadatku i Klub nije više njihov posao. Zato su se mogli posvetiti svojim interesima za vrijeme izvanredne sjednice Gradskog vijeća koje će ostati povijesna i po ideji predsjednika Marka Vučetića.

Vučetić je pozvao navijače i upravu kluba da formiraju svoju političku opciju. - Neka izađu na izbore pa kada je politika 30 godina švrljala po klubu, neka i oni švrljaju po gradsko vijeću, pozvao je Vučetić koji je kao predsjednik Gradskog vijeća  na osnovu potpisa vijećnika morao sazvati izvanrednu sjednicu.

Ona je još jednom potvrdilo se da je KK Zadar najvažnija tema Gradskog vijeća i gradske vlasti. Osim  SDP-ovom Danielu Radeti koji je od Vučetića zaradio zbog toga dvije opomene. Vučetić i Radeta su glasali  protiv odluke o  financiranju KK Zadra   i time iskazali svoj politički stav.