Iz PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela prijevara.

Sumnjiči da je tijekom svibnja ove godine od 75-godišnje hrvatske državljanke primio novac na ime izvođenja građevinskih radova na terasi na objektu u mjestu Privlaka, koje potom nije obavio. Osim toga, nije niti vratio novac. Na taj način oštetio je vlasnicu objekta za iznos od preko tisuću eura.

Nadalje, sumnjiči ga se da je prošle godine od 55-godišnjaka u više navrata posudio novac, koji u roku nije vratio - već zadržao za sebe.

Na isti način je počinio prijevaru i na štetu 52-godišnjaka te 39-godišnjaka, od kojih je tijekom ove godine posuđivao novac, a koji također nije u dogovorenom roku vratio.

Ovakvim posuđivanjem je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od preko šest tisuća eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 29-godišnji strani državljanin je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog kaznenih djela Prijevara dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.