U gradskoj upravi danas je potpisan novi kolektivni ugovor za radnike Liburnije koji će im garantirati materijalna prava iduće četiri godine.

Direktor Liburnije Edvin Šimunov potpisao je ugovor sa predstavnicima sindikata koji djeluju unutar Liburnije; Sindikatom prometa i veza i Sindikatom vozača i prometnih radnika.

Ovim kolektivnim ugovorom i prethodnim pregovorima o povećanju plaća u posljednjih godinu i dva mjeseca plaće u Liburniji povećane su za 20%, a dogovorena su i neka druga materijalna prava, kao isplata božićnice, regresa, otpremnina i jubilarnih nagrada.

- Ovim dogovorom smo zadovoljni i smatram da je puno kvalitetniji od kolektivnog ugovora kojeg smo potpisali 2016. godine. Uz sva radna prava dogovoreno je da ćemo imati maksimalne iznose otpremnine i jubilarne nagrade, kao i regres i božićnicu jednaku službenicima Gradske uprave, neovisno o poslovanju društva. Naravno, ovaj ugovor neće spriječiti odlazak nekih radnika, jer plaće i dalje nisu konkurentne privatnom sektoru, ali nadamo se da će stvari dugoročno biti sve bolje te da će vlasnici i nadalje pratiti inflaciju i konstantno poboljšavati uvjete, komentirao je sindikalni povjerenik Marin Sikirić.

Svi predstavnici sindikata, navode u Gradskoj upravi. istaknuli su izuzetno korektne odnose i pregovore s predstavnicima Liburnije, te najavili kontinuirani rad na poboljšanju uvjeta za radnike.