Iz PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela razbojništva i teške tjelesne ozljede te nad 37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog dvije krađe i prekršaja odavanja skitnji.

Ovog 31-godišnjeg Hrvata sumnjiči se da je 1. srpnja oko 9 sati u Zadru, u Ulici Franje Tuđmana, fizički napao 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg je teže ozlijedio te mu otuđio mobitel.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje razbojništva i nanošenja teške tjelesne ozljede, protiv 31-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnja se da je napadnuti 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, večer prije u Zadru u Ulici Franje Tuđmana, nakon zajedničkog druženja, poznaniku 31-godišnjeg vlasnika, otuđio ručni sat, torbicu i lančić. Također ga se sumnjiči da je 30. lipnja ove godine u Zadru, u Ugljanskoj ulici, iz automobila otuđio novčanik s dokumentima u vlasništvu 32-godišnjaka.

Zbog dva kaznena djela krađe, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru dostavljena je kaznena prijava protiv 37-godišnjaka.

U nedjelju, 2. srpnja, policija je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja odavanja skitnji, iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine prepratila na nadležni Općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.