Kiosk sa zadarskim suvenirima prvi je otvorio svoja vrata na zadarskom Muraju. Preostala dva objekta, koja su dana u najam za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, svoja vrata trebala bi otvoriti ovih dana pa će tako Bedemi zadarskih pobuna nakon obnove prije tri godine napokon dobiti prvi sadržaj mimo same povijesne baštine.

Na natječaj koji je provela Tržnica Zadar, najveću ponudu od 840,50 eura za kiosk čija je namjena trgovina na malo dao je zadarski obrt Aqua Zadar. Na prvi pogled ponuda suvenira može se pohvaliti, jer se radi o domaćim proizvodima, fotografijama sa zadarskim motivima poznatih zadarskih fotografa, jednako kao i razglednicama s poznatim zadarskim motivima. Tu je i nešto suvenira, svakako dovoljno da se kupi neka sitnica, čak i ako se radi o domaćim ljudima.

Preostala dva kioska namijenjena su za ugostiteljsku djelatnost. Prvi od njih dobio je Mare trade d.o.o., vlasnik restorana Četiri kantuna, koji je za zakupljeni kiosk ponudio 1.506 eura, kao i 250 eura za pomoćni skladišni prostor. Ista firma javila se i za treći kiosk, ali za njega je bolju ponudu (1.158 eura) dao Last floor.

Iako se očekivalo da će svi objekti proraditi do kraja lipnja, ovog su vikenda trajale posljednje pripreme za otvaranje, pa bi prolaznici u ovom tjednu mogli dobiti prvu okrjepu na Muraju.