Radnici ugovorenog izvođača Grada Zadra danas su popravili oštećenje na Trpimirovoj obali, nastalo prije desetak dana uslijed propadanja tla u more.

Zbog specifičnosti ovog terena izvođač je morao osigurati potporne elemente koji će osigurati ispun do stvrdnjavanja, kako se ne bi razrušio pri prvom većem utjecaju valova.

Naravno, ovakve zakrpe su samo privremena rješenja jer je cijelu obalu potrebno rekonstruirati, a o tome već neko vrijeme razmišljaju i u Gradskoj upravi.

Dok oni misle i čekaju urbanistički plan uređenja  uvala o kojem još nema niti odluke na vidiku, Trpimirova obala postaje sve opasnija.

Još nikome nije palo napamet izgraditi školjeru koju je najavljivao Zdravko Livaković dok je bio resorni pročelnik. Umjesto da se valovi razbijaju o školjeru, more poplavi kolnik za malo jačeg vjetra.

Najveća tragedija je u tome da u Gradu koji je vlasnik te prometnice ne znaju u kakvom je stanju.

Nakon što smo upozorili na opasnu rupu koja je tamo bila otvorena više od dva tjedna, pročenik Robertino Dujela "kako su mu javili iz Filiusa da stanje potpornog zida prometnice zahtijeva rekonstrukciju, odnosno ozbiljnije radove od same sanacije".

Iako je Filius ugovoreni izvođač za održavanje cesta, ovaj su zahvat izveli iz Stipčevića koji ima malo širi raspon radova na javnoj pa čak i morskoj površini.

Obala je na tom dijelu Trpimirove podlokana kao na rivi, kao u Foši i kao što će se jednog dana cesta urušiti u more.