Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest kako je Ante Ćurković ušao u HDZ. Dobio je člansku iskaznicu i sad će morati plaćati 5 posto od plaće za članarinu.

 HDZ se odavano nije mogao pohvaliti takvim pojačanjem ali svejedno to nisu objavili na svojoj službenoj stranici, niti na facebooku već u određenim medijima.

Pri tom su istaknuli kako je plava iskaznica na ime Ante Ćurkovića bila pitanje dana s obzirom da se radi o naj pročelniku. Njega su kao takvog prepoznali u HDZ-u i ponudili mu člansku iskaznicu koju Ćurković, po struci diplomirani politolog nije mogao odbiti. Nije ni želio jer je prošao najveće stranačko testiranje i zaslužio je da ga, kao svojedobno nepoznatog Šimu Erlića, kooptiraju u Gradski odbor HDZ-a kojeg sada vodi ministar Erlić.

Ante Ćurković je za gradonačelnika Branka Dukića odradio kampanju Kvart i po. I to zdušno, govorili su građani koji su sudjelovali na tribinama po mjesnim odborima. Veliku je ulogu imao u borbi za gradski proračun, istina u početku pogrešnom politikom „gađanja" priopćenjima. U drugom poluvremenu, Ćurković je stavio nogu na loptu i zabio gol tzv. većini u pregovorima kojima je HDZ-ova vlast u Zadru doživjela novo proljeće.

 
Je li se itko od gradskih vijećnika  pita zbog čega pročelnik Ureda gradonačelnika vodi pregovore oko privatizacije neobično zanimljive udruge koja se zove HNK Zadar? Je li to politika određene struje HDZ-a sa Stanova ili interese građana Zadra?

U svakom slučaju, to je najnoviji angažman pročelnika Ureda gradonačelnika kojeg dio javnosti doživljava kao alternativnog gradonačelnika.

I kako on koji je odradio sve EU projekte, neće zaslužiti časno mjesto u HDZ-u. I to ne od jučer već on u HDZ-u odavno. Ćurković je snimljen na skupu HDZ-a koji krajem prosinca slavi godišnjicu svog osnivanja ako već tada nije bio član HDZ-a. Bio je na stranačkim sastancima s Plenkovićem u Zadru i provodi zadatke koje mu daje Erlić kao člana Predsjedništva HDZ-a.

 

Ćurković na skupu HDZ-a krajem prosinca 2022. godine - kao član ili simpatizer 

Vijest o njegovom formalnom ulasku u HDZ može biti samo nagovještaj da je Ante Ćurković spreman i za kandidaturu na mjesto gradonačelnika Zadra.