- Nakon 30 godina sam doznala gdje je. A jesi li se pitala? Nisam. Nisam ni ja, tako smo započeli razgovor sa Sanjom i Zrinkom koji su se pronašli preko Facebooka.

Stalni slušatelji Radija 057 poznati su kao veliki rizničari glazbenih želja i to prave muzike, ali i kao komentatori svih kulturnih i glazbenih događanja koje posjećuju.
Sada su u Zadru i Sanja koja inače živi u Nizozemskoj, u radijskom eteru bila je puna hvale za ponudu i kvalitetu događanja u Zadru.

Oni ih ne propuštaju ni u Nizozemskoj - od uličnih svirki do nedavnog koncerta Brucea Springsteena u Amsterdamu. Karte u preprodaji 500 eura, ali nije nam žao, kazat će Sanja.
Ona i Zrinko ipak su raja iz Vareša nedaleko Sarajeva. Otkrili su se preko Facebooka Zrinkove bivše supruge čije je objave Sanja lajkala i komentirala.

- Počela je komunikacija prvo porukama. Ali kako Sanja brzo tipka, rekao sam joj da ću je nazvati. Razgovor smo počeli u 8 i po navečer a završili u četiri sata ujutro, a već ujutro u 7 sam joj poslao poruku, prisjeća se Zrinko a Sanja dodaje kako nisu sve pretresli.

Poznaju se iz srednje škole ali su počeli upoznavati kao sredovječni ljudi, oboje razvedeni s djecom. Sanja je prvo došla u Zadar. - Hodali smo i pričali i pričali, kaže ona. Ja sam više pričao, ubacuje on. Ne, ti sporije pričaš, pa to tako izgleda, njezina je ipak zadnja. A onda je Zrinko prvi put lani sa 62 godine sjeo u avion.

- Bio sam cool, s rukama u džepovima. Kao da idem u Kino Zonu, u svom će stilu Zrinko prepoznatljiv po svojoj radijskoj uzrečici Ajma majko!.

Planirao je ostati jedan a ostao je tri mjeseca. Sanja Bundalo živi u Vaalsu, na tromeđi triju država i na najvišoj koti od 300 metara u Nizozemskoj. Ona i Zrinko Mirčić postali su par.

- Meni je Zrinjo spona s prošlim životom, sadašnjost i ono što slijedi, bez patetike će Sanja koja planira povući Zrinka u nizozemski suživot nakon što mu je 29 godina adresa u Zadru.

Tu mu se rodila i kći. U Zadru je bio i beskućnik ali i čovjek koji je prepustio svoj svoj život alkoholu dok mu kćer, koja se udala u Sloveniji, nije vratila volju za životom.  Zrinko se prisjeća kako mu je u zadarskoj bolnici Prte u svom stilu donio vijenac. Izgledalo je kao šala ali bilo je ozbiljno. Davor Valčić podsjeća kako su ih zvali iz bolnice, da leži na odjelu i da neće dugo.

 - Od tada je prošlo pet godina, 3 mjeseca i 25 dana, kazat će Zrinko koji ne samo da je bivši alkoholičar već i apsolvent s najdužim stažem. Otkrio nam je i kako je počeo slušati Radio 057.

Našao je reklamu u Feral tribuneu kojeg je, kaže, također čitao.

- Prvo što mi se svidjelo bila je muzika, prede Zrinko svoja sjećanja vjernog slušatelja od SMS poruka, preko javljanja do Facebooka, nagradnih igara i 057 family koju je okupio od ekipe slušatelja koji imaju svoje rituale.

Upoznao je ovako ili onako sve voditelje, novinare na portalu, sina od gazde. Šefa nisam upoznao ali ću mu ovaj mjesec čestitati rođendan, najavio je Zrinko. Ipak, Sanja i Zrinko su začudnost po tome koliko znaju glazbe. Zrinko ima otvoren poziv da bude gost urednik Blues bara a play listu odavno nosi u glavi. Za Sanju je Radio 057 novi radio, upoznala je, kaže sve DJ-eve ali Elvis je moj čovjek. I zato se uredno javlja utorkom i petkom.

Zrinko je fenomen. On sluša Radio 057 gotovo danonoćno.