Na facebooku Gimnazije Vladimira Nazora objavaljena je svečana dodjela svjedodžbi maturantima  u crkvi sv. Donata

Dugodišnja je tradicija Gimnazije Vladimira Nazora je okupljanje u  tom prekrasnom povijesnom zdanju - simbolu našega grada u čast završetka gimnazijskog obrazovanja još jedne prekrasne generacije naših maturanata.

 Ravnateljica škole Sandra Šango podsjetila je sve na nastavu u protekle četiri godine koja se odvijala na razne načine uslijed pandemije, ali i na povratak na staro, nasreću, te istaknula brojne uspomene i uspješne trenutke u posljednjim dvama razredima.

 ,,Uvjerena sam da se sav zajednički trud, svih vas i vaših nastavnika isplatio jer ste u ove 4 godine izrasli u mlade, kreativne, ambiciozne, svjesne, pametne, samopouzdane, ali i odgovorne i samokritične ljude.", rekla je ravnateljica te zahvalila i razrednicama na odgajanju mladih ljudi, ali i roditeljima na povjerenju pri upisima njihove djece u Gimnaziju Vladimira Nazora.

,,Vi ste, dragi maturanti, polaganjem državne mature, došli do kraja jednog razdoblja života, okrećete novu životnu stranicu i odlazite svatko svojim putem. Vjerujem da ćete biti uspješni u daljnjem obrazovanju, da će mnogi od vas postati vrsni stručnjaci u raznim područjima i da ćete, ma gdje god vas život odnese, biti uspješni kreatori vaše i naše budućnosti. Vjerujem da ćete postati i dobri ljudi, na ponos svojim roditeljima, Gimnaziji Vladimira Nazora, Zadru, Zadarskoj županiji i lijepoj našoj Hrvatskoj, poručila je ravnateljica.

Za učenika generacije 2022. / 2023. izabran je učenik Niko Knežević koji je pred svim sudionicima dodjele održao svoj govor o školovanju u našoj gimnaziji. ,,Naši nastavnici su nas vodili kroz labirinte znanja i inspirirali nas da pronađemo našu strast. Njihova posvećenost i trud bili su neprocjenjivi. Želio bih izraziti iskrenu zahvalnost svim profesorima koji su nas motivirali da prijeđemo granice svoje zone udobnosti i da se suočimo s izazovima. Bez njihove podrške i vjerovanja u nas, ne bismo bili ovdje danas, rekao je učenik generacije.

Nagrađeni su i pohvaljeni najuspješniji učenici generacije.

Nagrađena je i najbolja profesorica generacije, profesorica povijesti Tihana Magaš, prema izboru maturanata. ,,Sretno gdje god bili i što god radili. Za dobrotu u svijetu neću se brinuti. Jer svijet ostavljam u vašim dobrim rukama. Hvala na povjerenju i oprostite za sve što treba reći oprosti."
Maturantima su razrednice i ravnateljica dodijelile svjedodžbe i pohvalnice, a cijelo događanje uveličala je naša klapa Feral svojim nastupom.