Stari gost u Gaženici jutros je uplovio prvi put ove sezone. Kruzer Mein Schiff 5, dužine 290 metara doveo je sa sobom 2 499 putnika na brodu koji ima 910 članova posade.

Na brod u vlasništvu TUI cruises, uglavnom su Nijemci. I to mlađe dobi, aktivni i dinamični. Mein Schiff 5 je stigao jutros rano, a oni su već po izletima koje im je osigurao agent Terra travel iz Zadra po nacionalnim parkovima. Do Kornata nastavljaju turističkim brodovima.

Jedan od uzleta je posebno zanimljiv s obzirom da se odnosi na fetiš Winnetoua kojeg Nijemci imaju prema tom junaku romana Karla Maya. Film o Winnetouu davno je sniman na području Velebita i Zrmanje, a legendu o njemu domaći poduzetnici kao što je Marin Marasović pretvorili su u originalnu turističku ponudu kao što je safari po lokalitetima gdje su snimani filmovi o indijanskom poglavici 50-tih godina prošlog stoljeća.

Oni koji imaju manje sklonosti za izlete, ostao im je obilazak zadarske povijesne jezgre te biciklističke ture koje Nijemci rado koriste.