Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrać govoreći o tome kako šefice oftamologije umjesto odjela razvija privatni biznis, na skupštini u utorak nije izazvao veliku zabrinutost ravnatelja Željka Čuline, ali je dobio je reakciju o kojoj je izvijestio javnost.

"Upravo sam dobio informaciju da će inspekcije češljati pravne subjekte povezane sa šeficom oftamologije Suzanom Konjevodom. Dr. Čulina kao ravnatelj može i ne mora izdati odobrenje za rad pojedinog liječnika privatno. Ako je to dodatni rad onda se zna što se podrazumijeva pod tim i koliko bi to sati tjedno moglo biti. Ako imaš 3 firme sa istom djelatnošću koju radiš u bolnici i koje imaju 550000 eura prometa to nije dodatni rad nego glavna djelatnost konkurentna onome što radiš u javnoj ustanovi. Da pojednostavim stvari. Kada bi ja kao ribarski inspektor imao tri plivarice ili tri uzgajališta svi Vi bi rekli da nisam normalan što radim. S punim pravom. Isto je i za bilo koju drugu javnu djelatnost ili državnu službu. Osim kao za zdravstvo!?

Stoga ravnatelj Dr. Čulina može i mora razriješiti gordijski čvor zadarske oftamologije, dr. Suzane Konjevode i s njom povezanih tvrtki. Konferenciju za medije održati ću ispred OB Zadar nakon što budem obavješten o nalazima inspekcije, najavio je Pupić Bakrač.