Županijska lučka uprava Zadar izabrala je značajno skuplju ponudu zajednice ponuditelja Stipčević i Kali gradnja za sanaciju glavnog gata i lukobrana u Ražancu od najjeftinije ponude Sub Missiona, jer je specifično iskustvo stručnjaka presudilo u odnosu na financijsku razliku, koja je u ovom slučaju iznosila 86 tisuća eura (oko 650 tisuća kuna)!

Podsjetimo, na natječaj su pristigle četiri ponude, od kojih je ponuda Podvodnih radova Ploče (druga najskuplja) otpala zbog neispunjavanja troškovnika. Od preostale tri najvišu cijenu ponudio je Akropolis iz Splita, preko milijun eura s PDV-om, dok je ponuda Sub Missiona od 855.063 € s PDV-om bila znatno povoljnija od ponude Stipčevića i Kali gradnje (941.155).

Međutim, cijena je nosila 80 posto bodova, jamstvo 10 i specifično iskustvo stručnjaka 10. Sub Mission je ponudio duže jamstvo (60 naspram 36 mjeseci), ali to mu nije više bodovano jer je traženi maksimum bio 36. Preostao je zadnji kriterij, u kojemu Sub Mission nije dostavio obrazac s imenom stručnjaka, a Stipčević i Kali gradnja dobili su 10 bodova i u konačnici prešli ponudu zadarske tvrtke.