Pametni promet je pokazao na prvu ljetnu kišu kako u Zadru nema nikakvih promjena a ni rješenja za prometni kaos.

Zaprimili smo dosta pritužbi s terena. Ugašen semafor na vrhu Bulevara, koji je dio tog pametnog prometa, stvorio je kolone auta, koja je bila gotovo do Supernove i razbjesnila je sve vozače koji su milili.

Nimalo neočekivana gužva vladala je na transverzalama prema Žmirićima, a nemala kolona stvorena je i suprotnom smjeru - iz Nina prema Gradu.

Jedan od domaćih vozača izvjestio je kako mu je od Grada do City Gallerije trebalo pola sata. Kolona kod rotora ispred City Galleri snimljena je i oko 14 sati.

Također su nam pristigle slike gužve u oba smjera oko Ljepotice te na potezu skretanja prema Poluotoku, koja seže sve do Pozdrava suncu.

Danas je bio taj prvi dan u sezoni kada se turisti iz  okolice upute prema zadarskom središtu, jer nemaju što raditi u mjestu svog ljetovanja.  U Zadru za sve njih nije bilo  mjesta za parkiranje pa je najveći pritisak bio na garaže TIZ-a kao i one u City Galleriji.

Nadalje, još jedna pritužba čitateljice, kiša je, uz izrazito spore radove na Plovaniji, očito poremetila i druge vidove prijevoza. Rezultat je takav da je autobusu s Bilog Briga potrebno pola sata i koju minutu gore da se iz Vukovarske ulice spusti do Male pošte.

Sudeći prema svemu, lagano je kolaps, a zadarski vozači se trebaju naoružati strpljenjem za vožnju u ovako nespremnoj sezoni.