Zapovjednik DVD Sali Jurica Ušalj uputio je javni apel sumještanima da urede svoj okoliš ne žele li da njihova imovina strada u nekom od požara koji će neminovno planuti ove godine.

Pregledom okućnica i zemljišta svih namjena na području cijele općine Sali vatrogasci su zatekli alarmantno stanje!

- Okućnice nikad neuređenije, polja nikad zapuštenija, čast rijetkim iznimkama koje se ni ne primjećuju i ne dolaze do izražaja od ostalog kaosa koji vlada po vrtlima... Tužna i porazna slika.

Od iznimne je važnosti da se okućnice urede, trava pokosi, ukloni smeće i gorive tvari. Tim radnjama vatrogascima dajete neku šansu da vam spase objekt ili trajne nasade.

U suprotnom, prihvaćate rizik da ostanete bez svega, a pritom mislim i na kuće i gospodarske objekte, jer ja kao zapovjednik neću tražiti od mojih vatrogasaca da izgube glavu zbog toga što je neko bahat i bezobrazan i ne želi očistiti do svoga i oko svoga očekujući da će to napraviti netko drugi, poručio je Ušalj.

Svojim nečinjenjem neodgovorni mještani ugrožavaju cijelo mjesto, jer se u uvjetima velikih vrućina i vjetra požar širi nekontrolirano brzo i prebacuje se iz vrta u vrt, među kuće i pali sve pred sobom.