Oporbeni vijećnici usprotivili su se jutros na sjednici Županijske skupštine obimnom dnevnom redu na kojemu se našlo 50 točaka, za koje su, istaknuo je Marko Pupić Bakrač, imali pet dana za proučavanje.

- Nema lumena koji je sve mogao proučiti, pa predlažem da se 25 skine s dnevnog reda i sazove nova sjednica. Molio bih da se ovo ne događa više jer je to poruka župana vijećnicima većine da su ovce koji ne trebaju čitati i proučavati materijale, već samo dizati ruke, rekao je Pupić-Bakrač.

Na dnevno redu su između ostalog izvješća poduzeća i koncesije, obimne po svom sadržaju.
- Garantirano ovo nije nitko mogao pročitati. Ako je tako, vratimo se u komunizam, neka župan bude novi Drug Tito a mi ćemo dizati ruke., poručio je Pupić-Bakrač.

Predsjednik Zoran Šikić rekao je kako će se založiti da ubuduće dnevni red bude kraći. Prijedlog o skraćenju sjednice podržao je i Jure Zubčić (SDP), koji je istaknuo da u izvješćima ustanova ima puno amaterskih grešaka, a bilo bi ih i više da su imali vremena detaljno proučiti materijale.

Zubčić je zatražio da se u dnevni red uvrsti i zaključak kojim se traži da Zadarska županija bude u jednoj izbornoj jedinici, a ne da u različitim budu Karin Gornji i Karin Gornji, Islam Grčki i Islam Latinski, koji je pritom zajedno s Karlovcem.

- Svi oni ostvaruju svoje interese u Zadru i bitno je da budu u istoj izbornoj jedinici.
Šikić je rekao kako Županija za to nema nadležnost, bez obzira što mislili o tome. Za skidanje dijela točki sa sjednice i zaključak o izbornim jedinicama glasalo je nedovoljan broj oporbenih vijećnika.

Oporbeni vijećnici najavili su da će napustiti sjednicu nakon 25. točke.