Turisthotelov Zaton Holiday Resort ove je godine domaćin prestižnog turističkog događaja - Svjetskog kamping festivala (World Camping Festival).

Taj je  događaj započeo 23. lipnja i okupio brojne kamping entuzijaste iz Europe i svijeta: njih više od sedam stotina iz 36 različitih zemalja. Cilj je, među ostalim, dodatno popularizirati kamping kao jedan od najodrživijih i najotpornijih oblika turizma.
U sklopu festivala, u Zatonu će se proglasiti i prvi Svjetski dan kampinga - World camping day stoga nam je veliko zadovoljstvo pozvati vas na svečanost proglašenja koja će se održati  u četvrtak, 29. lipnja 2023.  u Zaton Holiday Resortu, u novouređenom objektu Ventula Restaurant & Lounge.

Na događaju će biti, među ostalim predsjednik asocijacije F.I.C.C. (Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning) João Alves Pereira  te ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Tko će predstavljati domaćine, Upravu Turisthotela koji je do sada u kamping industriji odlično kotirao radi čega im i povjerena organizacija Svijetskog kamping festivala, vidjet će se u četvrtak.