Općina Sveti Filip i Jakov reagirala je putem priopćenja na medijski prilog Nove TV , vezan za terasu koja je sagrađena na kulturnom dobru bez građevinske dozvole, a spomenuta je i na današnjoj Županijskoj skupštini od strane vijećnice Vedrane Mišković.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kao što znate, Općina Sveti Filip i Jakov je već duže vrijeme pod stalnim pritiskom interesnih skupina. Naime, Općina ima zakonom propisano pravo i obvezu voditi brigu o zaštiti i održavanju javnog dobra, dijelu pomorskog dobra u općoj uporabi koje se nalazi na našem području, komunalnoj infrastrukturi kao i svim ostalim javnim sadržajima, što očito ne ide u prilog pojedincima koji pod krinkom javnog interesa pogoduju osobnim probicima Srećorn, radi se o manjini uglavnom sačinjenoj od osuđivanih kriminalaca koji pokušavaju nezakonitim radnjama uzurpirati pomorsko i javno dobro i od toga imati velike financijske koristi,. Budući da su nemoćni u ostvarivanju svojih nemoralnih i nezakonitih ciljeva, pribjegli su javnom linču kao jedinom sredstvu koje im stoji na raspolaganju. 

Unatoč pritiscima kojima smo svakodnevno izloženi, odbijamo prepustiti upravljanje Općinom spomenutoj nekolicini kako bismo zaštitili interese naših žitelja i osigurali napredak zajednice. Općina Sveti Filip i Jakov je u posljednje tri godine izgradila dva vrtića, napodručju Općine ne postoji lista čekanja za upis, sufinanciramo osnovno školstvo na način da je organiziran rad u jednoj smjeni, sufinanciramo plaću kuharicama kako bi djeca imala kuhani obrok, u provedbi je 3. faza projekta „ZAŽELI", isplaćuju se božićnice umirovljeniciMa, izgrađene su četiri zgrade POS-ovih stanova u suradnji sa APN-om, stipendiju primaju svi redovni studenti, a osim navedenih, Općina se može pohvaliti nizom drugih projekata. Samo u posljednjih šest godina, Općina sudjeluje i realizirala je projekte u vrijednosti od 56 milijuna eura.

lza svih razvojnih odluka uz Općinskog načelnika stoji Općinsko vijeće koje je sve potrebne odluke donijele jednoglasno, a među njima i Prostorni plan Općine Sveti Filip i Jakov na temelju koncepta „Pametna Općina" (kojeg je izradio ekonornski stručnjak Darnir Nowotny) iz studenog 2021. godine, sve u cilju podizanja javnih prihoda kako bismo pokrili velike izdatke koje iziskuju navedeni projekti. Glede postavljanja sjenila za hlad za ugostiteljski objekt, podnesen je zahtjev Konzervatorskom odjelu u Zadru za posebne uvjete prije zaprimanja rješenja o privremenoj obustavi radova. Sa zadovoljstvom ćemo surađivati sa svim državnim institucijama kako bismo razjasnili ovaj konstruirani medijski linč pokrenut zbog privatnih interesa, stoji u priopćenju.