Županijski vijećnik Ante Rubeša i dalje inzistira na tvrdnji kako Košarkaški savez Zadarske županije protupravno koristi dvoranu Vodovoda, na ulazu u vojarnu Franka Lisice s južne strane. Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine iznio je tvrdnju kako je županijski savez, čiji su članovi izvršnog odbora Željko Žilavec, Željko Predovan, Boris Skroče, Damir Burčul..., u prošlom savezu uprave godinama iznajmljivao dvoranu bez ikakvog računa.

- Predlažem inicijativu kako ove nove uprave, za koje vjerujem da su čiste, ne bi došle u priliku da se ponašaju isto kao što su se ponašali njihovi prethodnici. Srednja škola Stanka Ožanića plaća termine Košarkaškom savezu, koji upravlja tom dvoranom bez ikakve nadležnosti, jer nema svoju sportsku dvoranu. Zbog toga predlažem da se dvorana preda na korištenje školi, naveo je Rubeša.

Aktualni predsjednik Tomislav Kabić odgovorio je kako je Savez u otvorenoj komunikaciji s Poljoprivrednom, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića, koja je primarni korisnik dvorane Franka Lisice i Sveučilištem u Zadru, koje je navodno opunomoćeno na upravljanje kompletnim prostorom bivše vojarne Franka Lisice.

- Dvorana Franka Lisice je više od 20 godina u pod upravljanjem Košarkaškog saveza Zadarske županije te smo od ranijeg vodstva naslijedili zatečeno stanje, pri kojem smo saznali da je dvorana, ugovorom između Grada Zadra i Košarkaškog saveza Zadarske županije, bila dana na upravljanje savezu te je taj formalni odnos postojao do srednjih 2000. godina. Nakon isteka ugovora status je sve do današnjeg dana ostao nepromijenjen, a početkom ove akademske godine s nama su u kontakt stupili predstavnici Sveučilišta u Zadru te su predali svu potrebnu dokumentaciju za financiranje potpune obnove dvorane u postojećim gabaritima putem europskih fondova. Tada smo prvi put saznali da je predmetna dvorana pod ingerencijom Sveučilišta u Zadru, a isto tako i Sveučilište u niti jednom trenutku nije tražilo promjenu upravljanja, tj. oduzimanje upravljanja Košarkaškom savezu Zadarske županije, naveo je Kabić.

Savez ipak temeljem ugovora sa školom, „redovno sukladno zakonskim propisima naplaćuje za termine korištenja dvorane Franka Lisice prema Pravilniku i rasporedu škole", naveo je Kabić te ocijenio kako je inicijativa „(kvazi)politički motivirana s obzirom na to da se u njoj selektivno prozivaju određeni članovi lzvršnog odbora Košarkaškog saveza Zadarske županije, a koji su ujedno i članovi određenih političkih stranaka".

- lzvršni odbor Košarkaškog saveza Zadarske županije čini 13 članova koji većinom nisu dionici političkog života, a mi kao sportsko tijelo apsolutno ne želimo sudjelovati u politički intoniranim raspravama. Prilikom razmatranja ove inicijative u obzir bi se trebao uzeti novčane te nenovčane obveze koje bi Poljoprivredno, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića preuzela prilikom preuzimanja upravljanja dvorane Franka Lisice. Primjerice, angažiranjem osobe zadužene za čišćenje u dvije smjene, kao i po potrebi angažiranja eventualnog domara, te bi cijena korištenja termina dvorane bila odmjerena u zasigurno višem iznosu nego li što je trenutni trošak plaćanja termina Košarkaškom savezu Zadarske županije, naveo je Kabić.