UDBDR 112. brigade HV, Državni arhiv u Zadru i Grad Nin obilježavaju značajnu obljetnicu za Zadar i Zadarsku županiju, a to je 32. godine od osnutka 112. brigade Zbora narodne garde, poslije Hrvatske vojske.

Od početka četničke agresije do oslobođenja Hrvatske 112. brigada, najstarija zadarska brigada, od svojih prvih početaka u Crvenoj Luci, narasla je u dobro opremljenu i osposobljenu jedinicu.

Do 16. listopada 1991. godine brigada je imala zonu odgovornosti od Karlobaga do Stankovaca i od Velebita do vanjskih otoka, što znači obranu cjelokupnog područja današnje Zadarske županije. Iz njenih redova stvorene su gotovo sve postrojbe Zadarskog sektora. U obrani i oslobođenju Hrvatske 112. brigada u potpunosti je izvršila svoj zadatak. Kroz postrojbe 112. brigade prošlo je oko 12 000 naših građana. U temelje slobodne i suverene Hrvatske ugrađeni su životi 74 gardista i 2 nestala gardista i više stotina teže i lakše ranjenih pripadnika brigade.

Otvorenje Izložbe „Fotografije i dokumenti 112. brigade HV", utorak 27. lipnja u 11 sati u Galeriji Višeslav - Barokna kuća u Ninu.

Izložba ostaje otvorena do 3. srpnja.