Direktor Obale i lučica, Eduard Duka prije odlaska u mirovinu imao se čim i pohvaliti. Prije 10-ak dana, uređen je zapušten i derutan prostor, šaka u oči i opasan dio plaže Kolovare. Kolokvijalno jedni ga poznaju kao Zara beach za koji i dalje stoji reklama, a drugi ga se sjećaju pod imenom Hitch bar.

Ovako je to izgledalo donedavno uz znak opasnosti za kupače

Bili su to zakupci objekta kojeg svojataju Hoteli Zadar, mjesto dnevnog provoda i noćnih zabava koje kao takve na sreću, osobito pacijenta zadarske bolnice, više nema.

Akcija rušenja pa sudskog sporenja oko vlasništva nad ugostiteljskim objektom i stalna pitanja kako građana tako i novinara: zašto i do kad će se gledati ta najveća sramota na Jadranu.

Resorni pročelnik i predsjednik Vijeća za koncesije, Tomislav Korona ovog proljeća najavio je natječaj za koncesiju kada  se donese zakona o pomorskom dobru koji na nov način regulira koncesioniranje plaža. Srećom da se taj zakon  još nije donio i gradska vlasti pristale su na brzo i efikasno uređenja kada je sezona kupanja već počela. Nisu trebale tisuće eura za projekt, izvođača radova, nabavku suncobrana od trstike, itd.

Zatvoren sporni objekt na Kolovarama, postavljena je i kabina za presvlačanje

Direktor Duka nije se požalio na veliki trošak. Sve je tu na malom prostoru na kojem sada uživaju zadovoljni zadarski kupači.

Do kad će im biti dostupna radost u tom plažnom trokutu pod suncobranima?

Gradske vlasti danas su objavile dopunu Plana upravljanja pomorskim dobrom. U Glasniku su napisali: na dijelu pomorskog dobra - na plaži Kolovare, uz nekadašnji ugostiteljski objekt „Zara Beach", položenog na dijelu k.č. 9419/8 i 9419/2 k.o. Zadar, postavit će se 6 sklopivih suncobrana od trstike.

Uređen je i siguran pristup moru

Osim što su već postavljeni, kriva je i službena informacija -  nije šest nego 14 suncobrana.

Isti autori su objavili i kako će na dijelu pomorskog dobra - obali uređene plaže, južna stana poluotoka Puntamike, ispod prometnica na Obali kneza Domagoja, uz zapadni lukobran marine „Borik", postaviti 10 suncobrana od trstike. Toliko će suncobrana postaviti na plaži „Mali Milini" u Diklu kao i na plaži Punta Skala u Petrčanima.