Grad Zadar pokrenuo je javno savjetovanje pred početak natječaja za rekonstrukciju i nadogradnju zgrade Mjesnog odbora Puntamika. Prema projektu Josipa Čavića (Structural art d.o.o.) budućoj poslovnoj zgradi nalazit će se turističko-informativni centar, ugostiteljski lokal te liječnička ordinacija i prostori mjesnog odbora Puntamika, a očekivana cijena radova je 302.000 eura bez PDV-a.

Poslovna zgrada sastojat će se od dvije etaže, prizemlja i kata. U prizemlju će se nalaziti ugostiteljski prostor, turističko-informativni centar s vlastitim sanitarnim čvorom, liječnička ordinacija te ulazni prostor sa stubištem koje vodi na kat gdje su prostori mjesnog odbora Puntamika.

Ugostiteljski objekt sastoji se od prostora za usluživanje, hodnika te sanitarnog čvora. Liječnička ordinacija se sastoji od čekaonice, hodnika, sanitarnog čvora za bolesnike, prostorije za pregled bolesnika, prostorije za medicinsku sestru, te sanitarnog čvora za zaposlenike. Mjesni odbor Puntamika na katu imat će dva ureda, višenamjensku dvoranu i sanitarni čvor.

Okoliš parcele će se dijelom popločati i urediti kao pješačka te parkirna površina, a dijelom oplemeniti sađenjem bjelogoričnih stabala i autohtonim mediteranskim biljkama. Osigurano je oko 22 % (229 m2) zelenila na parceli.

Rok završetka izvođenja ugovorenih radova je 20 mjeseci od dana uvođenja u posao