Izgleda da se dosta kradu cigarete. Zabilježena su dva slučaja posljednjih dana.

Na Ižu, s utorka na srijedu, 20./21. lipnja, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio novac, razne cigarete te alkoholna pića.

Materijalna šteta se procijenjuje na nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelje je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Isto tako, podnijeta je kaznena prijava zbog istog djela i protiv nepoznatog počinitelja, koji je sa srijede na četvrtak, 21./22. lipnja u Ninskom Dračevcu, provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je i on otuđio razne cigarete.

Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena.

U posljednja dva dana u Sv. Filip i Jakovu nepoznati počinitelj je sa plovila u vlasništvu 68-godišnjaka otuđio vanbrodski motor.

Materijalna šteta je poveća, oko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog krađe.

Nadalje, u srijedu, 21. lipnja u Zadru, na predjelu Borika nepoznati počinitelj otuđio je novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu maloljetnika.

Materijalna šteta je više desetaka eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.