Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj posjetili su u petak 23. lipnja 2023. godine 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku. Sastali su se s pilotima i tehničarima Protupožarne eskadrile predvođene zapovjednikom 93. krila brigadirom Krešimirom Ražovom i sa zamjenikom zapovjednika i načelnikom stožera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadirom Marinkom Galovićem koji su ministra izvijestili o stanju, planovima i provedenim zadaćama.

Ministar Banožić čestitao je i zahvalio svim pilotima i tehničarima na naporima i predanosti koje ulažu u svoj poziv, a posebno za vrijeme protupožarne sezone. - Vjerujem u potpunosti u vaša znanja i vještine te kako ćete u sinergiji s vatrogascima, policijom i ostalim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti, i ove godine obaviti sjajan posao, rekao je ministar obrane.

- Odgovornim i profesionalnim ponašanjem čuvajte svoje živote i živote vaših kolega. Jedni drugima budite oslonac i jamac sigurnosti u svim zadaćama koje obavljate, rekao je Banožić.

- Od srca vam hvala na svakoj profesionalnoj obavljenoj zadaći i što se u svakom trenutku, svi možemo osloniti na moć 855. PP eskadrile, poručio je ministar Banožić i dodao kako i on i admiral Hranj čvrsto stoje iza cjelokupnog osoblja PP NOS HRZ-a te kako se uvijek mogu pouzdat u njihovu podršku.

Brigadir Krešimir Ražov istaknuo je kako, kao zapovjednik 93. Krila, jamči učinkovitu pomoć u gašenju požara - Sve sastavnice Protupožarnih namjenski organiziranih snaga HRZ-a su spremne za provedbu zadaća, istaknuo je.