Don Mario Karadakić, svećenik Zadarske nadbiskupije, proslavio je mladu misu u rodnoj župi Prikazanja BDM u Kistanjama. Don Mario je predvodio mladu misu u kistanjskoj župnoj crkvi sv. Nikole u zajedništvu s brojnim svećenicima iz Zadarske nadbiskupije i svećenicima pristiglima iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i janjevački.

Don Mario je 34. svećenik podrijetlom iz Janjeva, kao i dvojica biskupa. Janjevci, najstarija hrvatska dijaspora, naselili su Kistanje devedesetih godina. Međutim, svi svećenici koji su do sada došli iz ove župe bili su rođeni u Janjevu, a don Mario je prvi svećenik koji rođenjem pripada Kistanjama te je prvi svećenik rodom iz ovog mjesta nakon 500 godina.

Na kraju mise, don Mario je, klečeći pred Gospinim kipom u župnoj crkvi, izmolio osobnu molitvu posvete Bezgrešnom Srcu Marijinom i otpjevan je himan Tebe Boga hvalimo.

- Župna zajednica Kistanje dio je veće zajednice Janjevaca, Hrvata katolika, koji uvijek ističu da ih je upravo njihov katolički identitet i pripadnost Crkvi sačuvala u njihovom Janjevu, kao i na drugim mjestima gdje sada žive. Don Mario i časne sestre iz naše župe pripadaju velikom broju duhovnih zvanja kojima je Bog obdario Janjevce. Vjerujemo da će i don Marijev dolazak do oltara Kristovog ohrabriti one koji osjećaju Gospodinov poziv da se hrabro odazovu, rekao je kistanjski župnik don Ivan Perković

Govor na kraju mise uputio je i mladomisnik Karadakić.

- Nisam „pao s neba" kao svećenik. Rodio sam se ovdje, u ovom narodu, koji je od Dubrovnika, preko Janjeva opet bacio sidro u hrvatsko more. U ovom mjestu, u ovoj župi raslo je moje zvanje. Svi ste vi tomu pomogli. Vjerujem i nadam se da ćete i dalje to činiti moleći ne samo za mene, već i za nova duhovna zvanja, rekao je.