Manifestacija „Dani pomorstva u Vrsima" održat će se drugu godinu za redom od 22. do 25. lipnja u Vrsima, pomorskom mjestu, koje je od početka 20. stoljeća dalo preko 700 pomoraca.

Tijekom sva četiri dana, mještane i posjetitelje očekuje bogat prigodni program, koji će započeti u Parku pomoraca svečanim podizanjem zastave, a slijedit će nastup KUD-a Sveti Lovre te klape Condrura. Drugog dana, odnosno 23., na rasporedu je likovno-kretivna radionica za djecu i mlade te prikazivanje dokumentarnog filma „Sedam kora" te koncert klape Leut.

Subota, 24. lipnja, rezervirana je za stručnu panel raspravu pod nazivom „Pomorstvo - jučer, danas, sutra" na kojoj če dionici pomorskih krugova razgovarati i raspravljati o prolaznim trendovima, ali i o budućnosti pomorstva. Nakon panela, slijedi zanimljivo natjecanje za sve dobne skupine u bacanju pandula, a natjecatelje očekuju bogate nagrade.

Na Svjetski dan pomoraca, 25. lipnja ujedno je i središnji dan manifestacije. U jutarnjim satima, predviđena je budnica Gradske glazbe Zadar obalom Vrsi te brodska marenda na Glavnoj rivi. Večernji program obilježit će svečana skupština Udruge pomoraca povodom 20. godina postojanja, a prisutni će moći uživati u nastupu Đanija Maršana, klape Munita i gudačkog tria Veljak. Program će se zaključiti točno u ponoć, velikim vatrometom.

Organizatori su Turistička zajednica Općine Vrsi i Udruga pomoraca sveti Nikola Vrsi, a pokrovitelji Općina Vrsi, Zadarska županija, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Jadrolinija.