Ovog vikenda se održava 21. izdanje kultne hrvatske trekking & trail utrke VELEBIT TRAIL. Start i cilj utrke je u Starigradu i to u nedjelju, 18. lipnja. Očekuje se oko 400 natjecatelja iz 10-ak zemalja koji će testirati svoje granice i uživati u prirodi Nacionalnog parka Paklenica. Ovisno o zahtjevnosti, sudionicima su na raspolaganju 4 kategorije u kojima se natječu, od najlakše u dužini od 7km, srednje zahtjevnih u dužini od 14 i 24km pa do najzahtjevnije kategorije od 42km. Informacije o utrci mogu se naći na linku https://www.outdoor.hr/velebit.

Ovom sportskom događaju prethodi još jedno izdanje ADRIATIC ZADAR OPEN festivala plesa u kojemu sudjeluju plesne skupine iz Republike Litve.

Festival će se održati večeras u centru Starigrada sa početkom u 19.30h uz slobodan ulaz za posjetitelje. Festival tradicionalno gostuje u Zadru i u Starigradu, a održava se uz podršku Veleposlanstva Republike Litve u Republici Hrvatskoj te pod pokroviteljstvom Počasnog konzulata Republike Litve u Republici Hrvatskoj, Grada Zadra i Turističke zajednice općine Starigrad. Ovogodišnje izdanje se na žalost održava bez prisustva prerano preminule gospođe Rime Koić, dugogodišnje počasne konzulice Republike Litve u Republici Hrvatskoj, koja je svojim velikim angažmanom doprinijela pokretanju ovog Festivala i brojnih drugih suradnji između dviju zemalja, posebno na području Općine Starigrad i Zadarske županije.