Nadzorni odbor KK Zadar danas je gradskim vijećnicima prezentirao financijsko poslovanje kluba. Na sastanku je, kako je stajalo u pozivu vijećnicima, analizirano trenutačno financijsko stanje kluba te da dva potencijalna scenarija za njegovu budućnost.

Prema prezentaciji koju je Nadzorni odbor održao prošlog mjeseca, jedini dugoročni izlaz za klub je godišnja kapitalna pomoć u visini od milijun eura, uz jamstva za kredite kojima će se isplatiti zaostala dugovanja. Nakon dolaska na nulu višak sredstava usmjerio bi se u funkcioniranje akademije.

Prezentaciji su nazočili gradonačelnik Branko Dukić, vijećnici HDZ-ove koalicije, nezavisni vijećnici Enija Meštrovića i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta, dok joj se nisu odazvali nezavisni Dado Burčul, SDP i Akcija mladih. Većini je model financiranja kluba prihvatljiv, a Meštrović je zatražio prijedlog na uvid i nekoliko dana za ocjenu prijedloga. U svakom slučaju, izvjesno je da se vidi „svjetlo na kraju tunela".

Za sastanak su bile pripremljene još dvije točke - prijedlozi upravljanja Centrom za mlade, za koji je Grad preuzeo obvezu o stavljanju u funkciju tijekom 2023. godine, te Kneževom i Providurovom palačom. Međutim, Meštrovićevi vijećnici napustili su vijećnicu prije nego su prijedlozi bili prezentirani, tako da će se o svemu vjerojatno raspravljati na nekoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća.

- O ovim temama raspravljat ćemo na sastancima samo ako budu nazočni predstavnici drugih klubova, ako ne onda isključivo na Vijeću, kaže Meštrović.