Peticija sa Silbe koju je opravdanom potvrdilo 30-ak putnika koji se nisu imali s čim vratiti na kopno nakon produženog vikenda, imali su svoj rezultat.

Zaslužna za to je ponajviše aktivistica Paula Bolfan koja nam se javila s osmijehom zadovoljstva. Na Silbi je, prema njezinim riječima, oduševljenje tom viješću. Upravo pišu zahvalnicu svima koji su pripomogli da Jadrolinija ubaci i Silbu u tu novu komercijalnu liniju.

Državni brodar objavio je na svojoj stranici istu vijest u kojoj je liniju dodao Silbu a izbacili Novalju na Pagu, što u stvarnosti nije istina jer je Novalja i dalje u redu plovidbe i cjeniku.

Prenosimo tu vijest onako kako su je iz Jadrolinije izmijenili:

Od 1. srpnja Jadrolinija uvodi brzobrodsku liniju iz Rijeke za otoke Rab, Lošinj, Pag, Silbu i grad Zadar. Liniju će održavati katamaran „Dubravka " koji pruža udobnost i uživanje u plovidbi te u jednom danu omogućuje dnevne izlete na atraktivne turističke destinacije. Predviđeno trajanje plovidbe ove nove brzobrodske linije je do 31.8. s mogućnošću produljenja.

Ponedjeljkom će linija kretati u 7.00 sati iz Rijeke, preko Raba i Novalje te u 11.00 sati stići na Silbu, s koje će u 17.00 sati povratno isplovljavati prema Rijeci. Četvrtkom će također kretati u 07.00 sati, no neće doticati Novalju već Rab, Veli Lošinj i Silbu te će potom produžiti do Zadra. Povratak sa Silbe u Rijeku je u 18.15 sati.

Uvedena je dodatna linija za nedjelju, 25. lipnja kada se nakon produženog vikenda ponovno očekuje povećan broj putnika. Polazak iz luke Silba je u 16.25 sati s dolaskom u luku Zadar u 17.35 sati. Polazak iz luke Zadar je u 18.00 sati prema otocima. Sa Silbe u Zadar će brod ponovno krenuti u 19.35 sati s dolaskom u Zadar u 21.00 sat.