Prije 30 godina, 14. lipnja 1993. godine, u napadu na Biograd na Moru, plaža Soline, raketnim sustavom Orkan s kasetnim punjenjem, s tzv. „zvončićima", u svega nekoliko trenutaka, poginulo je čak pet mladih osoba : Lidija Vrankulj iz Polače, Danijela Vidaković iz Biograda, Marijan Pulić iz Bićina, Jozo Tomić iz Širokog Brijega i Karlo Paić iz Skradina, dok ih je osmero teško ranjeno.

Izaslanstvo Grada Biograda predvođeno gradonačelnikom Ivanom Knezom, Udruga 1.A. satnije 113. Šibenske brigade položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja.

Obitelji poginulih, brojni visoki uzvanici, mnogobrojne braniteljske Udruge proizašle iz domovinskog rata, Zadarske i Šibenske županije. Udruga specijalne policije Herceg Bosne, Udruga obitelji poginulih branielja iz Širokog Brijega, Udruga branitelja domovinskog rata HVO Livno, Pripadnici za posebne namjene Ludviga Pavlovića, također su položili vijence i zapalili svijeće i time odali počast ovim mladim ljudima. Predsjednik Udruge 1. A. satnije 113. Šibenske brigade Dragan Toljan -Tetejac otvorio je skup minutom šutnje za ove mlade koji su svoj život ostavili na plaži Soline.

Biogradski župnik Nikola Tokić prigodnom je molitvom dao odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile. Dostojanstveno je i s pijetetom obilježena obljetnica tragične pogibije na plaži Soline uz poruku : „Navik on živi ki zgine pošteno".

Nakon polaganja vjenaca u Biogradu, Udruga 1.A.satnije 113.šibenske brigade otišli su Skradin položiti vjence na grobove svojih suboraca Marijana Pulića i Karla Paića. Fra Ćiril Lovrić služio je misu zadušnicu u crkvi Male Gospe za Marijana Pulića i Karla Paića.