Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada" i Grad Zadar, u četvrtak, 15. lipnja s početkom u 11 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, organiziraju završnu konferenciju projekta "Tu sam za tebe!" te posljednju javnu tribinu pod nazivom "Bihevioralna ovisnost".

Na tribini će sudjelovati gosti predavači dr.med.spec. epidemiologije Marija Pupić - Bakrač, koja se preventivnim i kurativnim radom u okviru bolesti ovisnosti bavi od 2006. godine, te prof. psihologije Lucijana Rupić Krstić, koja od 2011. godine radi u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan na radnom mjestu psihologa

Ciklus tribina provodi se s ciljem jačanja kapaciteta OCD-a za provedbu programa prevencije ovisnost i ranog otkrivanja ovisnosti, podizanja svijesti građana o važnosti prevencije ovisnosti te uklanjanja predrasuda o ovisnicima.

Završna konferencija i javna tribina organizirane su u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 61.254,68 eura (461.523,40 kuna) koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 52.066,47 eura (392.294,89 kuna) te Ured za Udruge Vlade RH u iznosu 9.188,20 eura (69.228,51 kuna) u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice".

Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika "Nada" i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.

Praćenje završne konferencije projekta TU SAM ZA TEBE! i javne tribine bit će omogućeno i putem FB stranice Udruge Nada.

Više o Projektu Tu sam za tebe! možete pronaći na web stranici Grada Zadra.