Daniel Radeta, predsjednik GO SDP-a i gradski vijećnik, poslao je otvoreno pismo javnosti vezano uz sutrašnji neformalni sastanak klubova vijećnika vezan uz teme oko KK Zadra, upravljanja Centrom za mlade te Kneževom i Providurovom palačom. 

Taj sastanak u Uredu gradonačelnika bojkotirat će i nadalje vijećnici Akcije mladih a iznanađenje najavom nedolaska je bivši HDZov vijećnik Damir Dado Burčul. Njegov stav o tome da KK Zadar ne može biti u paketu s problemima iz ustanova kulture, podržao je vijećnik Damir  Biloglav ali on će ipak doći na sastanak. Bilo bi dobro da na sastanku bude gradonačelnik B. D., preporučio je Burčul budući da je prethodne takve sastanke vodio pročeln Ante Ćurković. 

A evo razloga nedolaska koje je naveo šef zadarskog SDPa.

RAdetino priopćenje u vezi (ne)dolaska na sastanak objavljujemo u cijelosti:

- Na sastanak se nećemo odazvati. Ne zato što mislimo da o ovim temama ne treba pričati, već zato što mimo ovih razgovora Grad sudjeluje u nečemu što je ispod svake razine upravljanja javnim prostorom.

Dok bi mi naivno trebali sudjelovati u saniranju milijunskih dubioza s onima koji su te dugove i napravili u KK Zadru i dok bi trebali rješavati frakcijske probleme unutar HDZ-a na račun osnivanja Ustanove Dvije Palače, gospoda je samostalno, javnim novcem, odlučila financirati projekt izgradnje garaže ispred bivšeg Hotela Iž u iznosu od 200.000,00 kuna i na taj način riješiti problem parkinga privatnog investitora koji je tamo otvorio hotel.

U medijima smo ovih dana mogli pratiti i pripremu terena i peglanje imidža dotičnog kako kroz "borbu stanara Voštarnice" (bez imena i prezimena) svim silama bore i to putem "društvenih proglasa i inicijativa", da nekadašnji Hotel Iž dobije privatni parking.

Svašta vidiš, čuješ i pročitaš, ali da će se "građani" boriti za interese privatnih poduzetnika i to na uštrb javnog prostora i proračuna, to valjda ima samo u Zadru.

I dok neki godinama čekaju da se konačno riješi pitanje javne garaže na Ravnicama, što bi riješilo probleme stanara Poluotoka, Relje, te korisnike Poliklinike, bolnice i svima onima koji dolaze u naš grad, HDZ-u je prioritet Mladen Ninčević i njegovi gosti.

Sve i da je tako loše, kako se Mladenu Ninčeviću, Dujeli i Kasapu čini, izgleda da on na svojoj lokaciji ima najmanje problema s parkingom u gradu. Hotel mu je okružen s tri velika parkirališta od koja su dva besplatna, a to je onaj na sveučilišnom kampusu, prostoru ispred policije i TIZ-u.

Dakle, ako netko nema problema s parkingom onda je to upravo on. Uostalom, ni Polačišće mu nije daleko.

Ako i nakon ovog mog teksta, u skoroj budućnosti, bude postojala želja za razgovorom onda očekujem da me se prvo pozove na temu parkinga u Gradu Zadru, prvenstveno zbog situacije na Ravnicama, kod Poliklinike, na Polačišću i Bilom Brigu. Pa ćemo mi onda lako dalje o muzejima, košarci i klanovskim podjelama unutar HDZ-a..., napisao je RAdeta.