U 73. godini sinoć je u svom domu nakon duge i teške bolesti preminula Nives Kozulić. Bila je diplomirana arhitektica, dugogodišnja ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje, a u prvom redu Išćanka s habitusom Zadra.

Nives Kozulić je bila član prvog Izvršnog vijeća općine Zadar nakon osamostaljenja Hrvatske, a bila je i član Gradskog poglavarstva. Poistovjećivala se u dobrom i lošem sa zadarskim urbanizmom, ali je bila u tome i autoritet. Svi koji su iz te struke dolazili u Zadar, znali su za Nives Kozulić.

Imala je nevjerojatne veze i utjecaj kojeg je koristila za sve međunarodne aktivnosti koje je privlačila u Zadar. Jedna od takvih je bila brza obnova porušenih kuća u Crnom. Donedavno je bila aktivna u Društvu arhitekata Zadra kojeg je i obnovila.

Za bivšu predsjednicu iz Društva su napisali: "Zadužila je struku svojim nesebičnim i predanim radom u očuvanju i unapređenju našeg prostora."

Uz sve to je bila velika humanitarka što je iskazivala u Lions clubu u kojem je 21 godinu bila član.

Nives je bila hrabra i ustrajna. Nalazila je rješenje i za naizgled bezizlazne situacije, kazala je aktualna predsjednica Davorka Mezić koja je izgubila i prijateljicu Nives. Njezino prijateljevanje sa zadarskim akademikom Nikolom Bašićem već je legendarno.

Aktivna i u udruzi Donna Europa u jednoj od akcija na Trgu

Nives Kozulić bila je prisutna u društvenom, a napose kulturnom životu Zadra s pokojnim suprugom Nikom Kozulićem.

Posljednji put je viđena na otvaranju studentskog doma i menze pri čemu pamtimo kako je Nives Kozulić, puna energije s radošću nazdravila šampanjacem u Rektoratu kada su stigli prvi novci za sveučilišni kampus za koji je ona postavila prostorno - dokumentacijski temeljac. Dobitnica je i Rektorove nagrade.

Njezina je mantra bila kako Prostorni plan nije sveto pismo da se ne bi mijenjao. Nažalost nakon Nives Kozulić više nema jake figure na zadarskoj urbanističkoj sceni. Ona je ipak promišljala Grad i bila kapac komentirati sve pojave u njemu.