Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim državljaninom Slovenije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Riječ je o sudaru dviju brodica o kojem smo jučer izvijestili, a u kojemu je teško ozlijeđena Slovenka prevezena u Opću bolnicu Zadar.

Osumnjičeni je u nedjelju, 11. lipnja oko 12 sati u arhipelagu otoka Pašmana, kod otočića Balabra Mala, na poziciji oko tri i pol nautičke milje južno od prolaza Mali Ždrelac, tijekom plovidbe, upravljajući motornom jahtom na kojoj se nalazila još jedna državljanka Slovenije, ugrožavao promet nepridržavanjem propisa o sigurnosti pomorskog prometa, uslijed čega je udario u jedrilicu hrvatske charter tvrtke na kojoj se nalazilo šest državljanina Slovenije.

U pomorskoj nesreći teže je ozlijeđena državljanka Republike Slovenije u dobi od 35 godina, koja se nalazila na jedrilici te joj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar.

Protiv osumnjičenog 57-godišnjaka, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.