Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela.

Muškarca s biogradskog područja se sumnjiči da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povreda djetetovih prava, prijetnje, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru provedena je pretraga doma i ostalih prostorija koje osumnjičeni koristi na širem zadarskom području, tijekom koje su policijski službenici pronašli dva spremnika za vojnu automatsku pušku, 235 komada raznog puščanog streljiva te jednu vojnu bajonetu, čije posjedovanje je zabranjeno te oko 2,4 grama marihuane i 1 mililitar ulja hašiša.

Također, tijekom pretrage pronađena su četiri komada pištoljskog streljiva. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana, protiv osumnjičenog podnosi se Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Pronađeno oružje i droga su mu oduzeti. Zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela, policijski službenici su jučer osumnjičenog predali u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.