Mario Karadakić i Mladen Protić novi su zadarski mladomisnici koje je za svećenike zaredio zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, u subotu u katedrali sv. Stošije u Zadru. Bilo je to prvo ređenje svećenikaotkada mons. Zgrablić obavlja službu zadarskog nadbiskupa.

Protić je prvi svećenik rodom iz Sukošana nakon 60 godina. Među sukošanskim svećenicima osobito je bio poznat pokojni mons. Eduard Peričić, značajni crkveni povjesničar koji je uvelike doprinio obilježavanju proslave 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata na nacionalnoj razini i u proslavi Branimirove godine 1979. u Ninu.

Mario Karadakić je podrijetlom Janjevac te je još jedan primjer duhovne plodnosti roda iz zajednice koju karakteriziraju brojne obitelji s puno djece i njihova ucijepljenost u Crkvu i po daru brojnih duhovnih zvanja.

U propovijedi je nadbiskup Zgrablić podsjetio na misao svetog arškog župnika Ivana Maria Vianneya, da je „dobri pastir, pastir po Božjem srcu, najveće blago koje dobri Bog može dati nekoj župi i jedan od najdragocjenijih darova Božanskoga milosrđa".

Mlada misa Karadakića je u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama u subotu, a Protićeva u župnoj crkvi sv. Kasijana u Sukošanu u nedjelju, 18. lipnja s početkom u 10,30 sati.