Četiri mjeseca poslije stanje radova EU aglomeracije na Kožinskom prilazu je dejavu sudeći prema objavi iz veljače i najnovijem svjedočanstvu stanara te ulice na Plovaniji kojeg nam je poslala čitateljica.

Ona je napisala:

  Trenutni izvođač radova nastavlja po uzoru na prethodne. Radovi se odvijaju pomalo, jedan čovjek se često sam vidi i na bageru i kamionu na način da malo iskopa, pa parkira bager pa nastavi poslove na kamionu. Ovim tempom možda ugledamo asfalt dogodine, iako je spominjani rok za prvi sloj asfalta kraj ovog tjedna.

 Nema nikakve obavijesti za stanare kad će radovi niti početi niti završiti, tako da nije neobično da kad krenete na posao ili u grad shvatite da ste zaglavili na "gradilištu" na koje već godinu dana naša ulica nalikuje i da ne možete s vlastitog parkinga niti naprijed niti natrag zato što su upravo raskopali još jedan dio ulice ili vas zagradili strojevima. Kao da to što godinu dana vozimo po makadamu i grcamo u prašini nije dovoljno ovaj vikend je dio stanara ostao i bez struje jer je izvođač "dotakao" kablove, ali nije se sjetio zvati Hep da provjeri ima li štete.

Dinamika izvođenja radova je tragikomična, efektivnog rada nema niti par sati, katkad izvođač dođe samo preparkirati strojeve.
Fotografije u privitku su prikaz današnjeg kaosa; sredini ulice se nije moglo pristupiti niti s južne niti sa sjeverne strane, jer je s obe strane sve bilo raskopano, a stanari koji žive na tom djelu su bili prometno odsječeni. Baš kad pomislimo da ne može gore, iznenadimo se kako ipak može.
Čitateljica