U hotelu Kolovare sinoć je u organizaciji Hrvatske stranke prava održana tribina „Dr. Ante Starčević - utemeljitelj stranke prava". Bila je to prilika da se kroz izlaganja prof. dr. sc. Zlatka Begonje i prof. Nede Šapine sazna nešto novo o Ocu Domovine, ali i da se na lokalnoj razini prvi put okupi članstvo HSP-a i Domovinskog pokreta, koji će zajedno izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

Od Starčevića se puno toga i danas može naučiti, a najviše kako Hrvatska mora biti iznad svega. Dvjestota obljetnica njegova rođenja obilježava se u svim županijama kako bi se nadomjestila praznina zbog malog prostora koji mu se posvećuje u javnosti i školskim udžbenicima. HSP je započeo s okupljanjem domoljubne opcije koja nema alternativu. Dosta je podjela i svađa, ljudi žele kvalitetnu opciju koja će voditi brigu u nacionalnim vrijednostima i životu građana, poručio je uoči predavanja predsjednik HSP-a Nikica Augustinović.

Po odazivu na tribinu vidjelo se da je koalicija već zaživjela - uz gradonačelnika Gospića Karla Starčevića, predstavnike Grada, Županije i političkih opcija (Ante Babić, Ivan Šimunić, Adela Frank..) u dvorani su bili brojni članovi koji su do sada sudjelovali u političkom životu bilo u jednoj ili drugoj opciji, ali i u nekim ranijim desnim inicijativama. To okupljanje pozdravlja i predsjednik županijskog HSP-a Mate Lukić.

- Županijski HSP nije sudjelovao u pregovorima, ali drago nam je što ćemo biti dio koalicije koja ima veliki predizborni potencijal, kao i potencijal za suradnju nakon izbora. Bez obzira kakav bio raspored na listama, najvažnije je da se poštuju dogovori, a sigurno je da će trebati napraviti kompromise u svim izbornim jedinicama, pa tako i u devetoj i sedmoj koje će pokrivati Zadarsku županiju, komentirao je Lukić, završavajući svoje obraćanje tradicionalnim pozdravom pravaša - Bog i Hrvati.