Miran prosvjed na Trgu kako je oglašen preko društvenih mreža, službeno je policiji prijavio Mario Živković, suspendirani djelatnik gradske uprave. Iako on u organizaciji prosvjeda ima staža, u nekim medijima se kao organizatorica pojavila gradska vijećnica Drita Dunatov.

Ona je i bila na današnjem okupljanju mještana Dikla ispred gradske vijećnice.

Možda bi nas čak uvažavali kao manjinu u svojoj državi, jer mi smo postali manjina u svome gradu. Sve je podređeno betonizaciji i prodaji strancima, uzjavila je među ostalim borbena vijećnica s Nezavinse liste Enia Meštrovića.

Međutim, teme oglašene na transparentima nisu bile isključivo problemi Dikljana oko nemile im aglomeracije već i one koje je u javnost iznio Živković. On je DORH-u prijavio svoje dokaze za sumnjive radnje u režiji gradske vlasti a danas je pozvao i OLAF da se prihvati istrage oko EU projekta aglomeracije.

 -  Lani smo skupili 250 potpisa i peticiju s upozorenjem poslali Gradu i OLAF-u koji je  tražio dodatne informacije.  Kao da je netko na brzinu išao ubaciti ono što je trebalo biti zadnje, a jasno nam je da se na Boriku trenutno rade 82 stana i u rujnu ide novi urbanistički plan uređenja. Može doći i do zagađenja mora u Diklu, ustvrdiom je Živković koji je kako je kazao, spreman s mještanima blokirati prometnice u Diklu ako  se ništa na promijeni na gradilištima za ugradnju kanalizacije.

 

Uz poziv na prosvjed bio je priložen plakat sa slikom gradonačelnika Branka Dukića iz mlađih dana te ilustracijama raskopanih ulica u Diklu.

Ut to su postavljena pitanjaKoliko je novca uplaćeno Ludwig Pfeifferu?, Zatvaranje deponija? Pogodovanje bogatima i strancima urbanističkim planovima?