Prema novom cjeniku Jadrolinije koji je stupio na snagu 2. lipnja, ispod radara je prošao podatak  kako je putna karta za trajekt na relaciji Biograd-Tkon skuplja nego za trajekt Zadar-Preko.

Uvijek je ta trajektna linija iz Biograda bila znatno jeftinija jer je kraće putovanje iz Biograda nego li iz Zadra. Prema novom cjeniku Jadrolinije, putna karta u jednom smjeru iz Biograda je 3.72€, a iz Zadra 3.45 eura., što je bez obzira na razliku od 27 centi pravi presedan.

Službeno je vožnja iz Biograda pet minuta kraće traje nego li ona iz Gaženice. Cijena putne karte ista je kao i za bicikl. Sa 2,12 eura povećana je na 3,72 €. Za prvomajski vikend, na jednoj od trajektnih linija za otok Pašman bilo je toliko bicikla da se nisu mogli ukrcati auti.

Za obična vozila cijena na liniji Biograd- Tkon povećana sa 9.59 na 15.24 eura. Na liniji iz Gaženice za otok Ugljan, cijena za vozilo je 15.79 eura.

To nije jedina začudnost iz Jadrolinije koja je komercijalizirala brodsku liniju Zadar - Preko.

Jadrolinija trajektnu liniju 431 vodi kao Preko-Ošljak-Zadar što je također presedan jer se linije svuda vode iz gradova. Tako je bilo i s ovom zadarskom koja je jedna od najprometnijih na Jadranu.

Povećanje cijena trajektnog i brodskog prijevoza odobrena je lani u travnju iz Agencije za obalni linijski promet kada je za putnu kartu određeno povećanje u izvansezonskom razdoblju do 4 kune, u sezonskom razdoblju do 8 kuna. Za otočane i djelatnike javnih službi do 2 kune tijekom cijele godine, objavljeno je iz Agencije prije nego što došao euro.