U jeku nove turističke sezone iz ureda Turističke zajednice općine Bibinje stigla je vijest o skorašnjem završetku početne faze projekta izrade nove atraktivne biciklističke rute na području Općine.

Projekt započet ranije ove godine provodi se u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom HD Navigatio specijaliziranom za destinacijski menadžment u području cikloturizma, rezultirat će novom atraktivnom biciklističkom rutom koja će prolaziti kroz sam centar Bibinja i njegovo zaleđe. Nova biciklistička ruta kreirana je nakon početnog trasiranja Bibinja kao destinacije izvršenog ranije ove godine.

U svojoj ukupnoj duljini od 27 kilometara i 290 metara visinske razlike, ruta će obuhvatiti centar Bibinja i njegovo šarmantno zaleđe s atraktivnim lokalitetima raspoređenim u desetak točaka interesa, od kojih se izdvajaju nekoliko značajnih crkava, lokacije starih bunara te panoramski pogled.

Pogodna za profesionalce, ali i biciklističke amatere te rekreativce, nova ruta dodatno će obogatiti ponudu sadržaja i iskustava za aktivni odmor u Bibinjama i to već od ove sezone.

- Proteklih smo sezona primijetili rastući trend zanimanja za aktivni odmor u Bibinjama i sve češće upite za sadržaj takvog tipa od naših gostiju, stoga smo odlučili dodatno unaprijediti ponudu novom atraktivnom biciklističkom rutom koja prolazi kroz sam centar Bibinja te se dalje veže na njegovo zaleđe. Zamišljena tako da obuhvati desetak zanimljivih lokaliteta, biciklistička ruta prilika je za sve goste da kroz aktivan odmor dožive netaknutu prirodu bibinjskog kraja te se upoznaju s njegovim brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima. Zahvalni smo i sretni na dobroj suradnji sa svim dionicima te se veselimo daljnjim projektima, ali i početku još jedne turističke sezone, rekao je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice Općine Bibinje.

Nastavno na ovaj hvalevrijedan projekt koji će dodatno unaprijediti ponudu Bibinja za sve traženije sadržaje za tzv. aktivni odmor, uskoro će biti dostupna i biciklistička karta Bibinja čiji će vizualni identitet biti usklađen s regionalnim projektom Zadar Bike Magic. Karta bi trebala biti dostupna posjetiteljima već od ove sezone, kako najavljuju iz ureda Turističke zajednice općine Bibinje.

Nadalje, u sklopu projekta bit će izrađen i idejni elaborat za postavljanje signalizacije na terenu što će se realizirati u kasnijoj fazi dok će za ovu sezonu biti dostupna gpx datoteka koju će korisnici staze moći učitati u svoje pametne telefone i satove te se pomoću istih bezbrižno navigirati na terenu.

Cjelokupni projekt financiran je od strane Turističke zajednice općine Bibinje, općine Bibinje te Turističke zajednice Zadarske županije.